Producator Voblere Cluj - Voblere Cozma - Momeli Artificiale de Pescuit - Vobler Cluj

Istoric

La varsta de sapte ani am avut primul permis de pescuit. De atunci, au trecut multi ani, in care am perfectionat continuu momelile artificiale de pescuit. La inceput pescuiam cu precadere la musca artificiala. Dupa anii ’70 tot mai multe rauri s-au transformat in lacuri de acumulare; este si perioada cand am inceput sa confectionez linguri si voblere. Confectionam voblere din lemn de tei si brad rareori din lemn de balsa, care se gasea mai greu. La voblere urmaream in special vibratia si evolutia in apa, ceea ce a ramas pana astazi preocuparea principala.

In Romania, sunt printre primii care au promovat pescuitul cu voblere. In 1993 am infiintat firma Salmodec, care ulterior s-a numit INTERFISHING, care produce si comercializeaza voblerele Cozma. La inceput voblerele se confectionau din lemn, dar treptat, am inceput fabricarea lor din plastic injectatproducator voblere Cluj. Astazi, proiectarea si realizarea matritelor pentru voblere se face cu ajutorul tehnologiilor digitale.

Finisajul voblerelor se face cu lacuri si vopsele de cea mai buna calitate. Am inventat, brevetat  si introdus in fabricatie sistemul long casting (Pat. RO.114725B) care permite lansarea voblerului la mare distanta. Am inventat, brevetat si introdus in fabricatie Modelul A care are la baza brevetul (RO.114726B). Voblerele le-am testat in concursuri, unde am castigat de foarte multe ori locul I. Unul dintre cele mai importante concursuri a fost si Campionatul Mondial de Pescuit la pastrav pe rau din Norvegia in anul 2009, unde am castigat locul intai si astfel am devenit campion mondial. Am devenit primul campion mondial al Romaniei la o disciplina de pescuit sportiv.